top of page

AITOR RUIZ VIVERO

foto (1).jpg

Hola!

​

Em dic Aitor Ruiz tinc 21 anys i sóc de Manlleu. Aquest és el meu blog personal i aquí explicaré la meva evolució en aquesta assignatura, quins coneixements vaig adquirint i reflexionar sobre temes tractats a l'aula.

Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social?


La tecnologia és una molt bona eina per a la educació social ja que la pot dotar d'avenços a l'hora de fomentar projectes.

​

Quins coneixements/competències digitals teniu? 


Word, Power point, Excel, Shopify, Oberlo

​

Quines experiències digitals teniu? 


He creat una pagina web de venda d'objectes a través de la pagina web Shopify.

​

Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre? 


Les meves expectatives són tenir una classe més pracctica que teòrica i adquirir noves competències en l'àmbit tecnològic/digital.

 

17/3/2021

DIARI D'APRENENTATGE

20-03-2021

 

Avui hem estat creant el blog amb els companys de grup. Hem decidit fer servir la aplicació de Wix de la qual no l’havia fet servir mai. Es cert que ja havia creat algun blog en algun altre treball de la universitat o l’institut com Wordpress.

 

Entre els companys vam decidir crear el blog en aquesta plataforma perquè ens permetia poder editar el blog cadascú des del seu ordinador i treballar de manera autònoma. També té un ampli ventall d’opcions per interactuar amb la pagina i que poc a poc aniré descobrint noves eines.

 

25-03-2021

 

Hem decidit fer el treball grupal envers una associació que es diu ASHES. ASHES és una institució de Vic la qual està bastant enfocada en treballar amb gent gran tot i que també posen en marxa varis projectes per a gent de diferents grups d’edat.

 

Hem decidit fer aquesta institució perquè un company del grup hi treballa. Això ens pot permetre tenir accés a dins de la institució i poder desenvolupar el projecte que farem.

 

7-04-2021

 

Juntament amb en Pau farem el treball en parelles encara no sabem sobre quin àmbit el farem ni quina eina sociodigital desenvoluparem. També em treballat el punt 4.4. del llibre de desigualtats digitals escrit per Van Dijk

 

11-04-2021

 

Hem decidit realitzar el punt 4.4 de una manera dinàmica fent servir diferents eines. La nostra idea per la presentació és passar una enquesta per despres poder compartir els resultats i debatre’ls entre el grup classe. Un afegit també va ser crear un codi QR per accedir al questionari.

 

Vam estar debatent entre els membres del grup i vam coincidir que serià bona idea incloure’l ja que actualment els codis QR estan a tot arreu i des de la època del COVID han set molt potents. Fent un incís durant les meves practiques de tercer he hagut de realitzar un projecte, el qual consistia en una caça de tresors per la localitat de Tona, aquests tresors que amagava per el municipi eren codis QR per tant ja tenia coneixements de com funcionen.

 

20-04-2021

 

Avui hem presentat el punt 4.4. i hem trobat una dificultat en les TIC. En el programa Zoom si que vam poder compartir el codi QR però hi havia gent que el seu mòbil no el llegia. Per tant em hagut de enviar l’enllaç per el xat.

 

22-04-2021

 

En el treball de recurs sociodigital hem decidit parlar de la immigració a partir de dos articles i una noticia que em trobat. La idea principal que tinc és crear un recurs per que la gent d’origen sapiga a quins recursos socials ha d’anar segons el que necessiti, ja que si arribes a un nou país i no coneixes l’idioma et serà difícil conèixer a quin lloc anar segons la necessitat o com tramitar la residència, etc.

 

30-04-2021

​

Al final amb en Pau en el treball de crear el recurs socioeducatiu hem decidit crear una espècie de aplicació per a que la gent d’origen pugui conèixer el codi d'estrangeria que son totes les lleis, normes i reglament que emparen a la gent nouvinguda.

 

Una dificultat que ens hem trobat ha set com crear la aplicació. No hem trobat cap plataforma que ens pogués ajudar ja que moltes son molt difícils de fer servir o has de pagar per utilitzar-la. Per tant em decidit deixar-ho per més endavant.

 

4-05-2021

 

Avui durant la classe hem vist una pagina web molt interessant i de la que no tenia coneixement. La web es diu maldita.es i s’encarrega de desemmascarar totes les fake news. M’ha sorprès molt veure tota la quantitat de noticies falses que volten per la xarxa.

 

El veure aquesta pagina web m’ha fet reflexionar molt sobre com estem informats i com poden fer-nos canviar la manera de pensar a partir de una noticia falsa. Trobar una plataforma on et diguin quines noticies son falses, o com realment son, es una gran ajuda tot i que també he tingut el dilema sobre si aquesta pagina web pot també fer fake news.

 

8-05-2021

 

Per la realització del treball del recurs sociodigital hem fet servir un recurs digital que és diu genially. Aquesta plataforma serveix per fer presentacions interactives i nosaltres afegint unes quantes funcions interactives hem aconseguit crear una espècie de aplicació en la que tots els elements estan enllaçats a pagines externes.

 

10-05-2021

 

Un cop que ja tenim l'anàlisi i coneixem les necessitats dels usuaris ja sabem quin projecte farem tot i que ja teníem una idea inicial. El nostra projecte consisteix en ensenyar a fer servir el mòbil a la gent gran. Aquesta és una necessitat que nosaltres hem detectat a partir de l'anàlisi per tant pensem que és molt bona idea com a projecte.

bottom of page